Milieu

/Milieu
Milieu 2017-09-20T13:41:33+00:00

Milieu en Klugt

Een duurzaam productie proces is essentieel om aan de vraag van de markt te voldoen. Klugt is daarom 100% gefocust om binnen dit gebied aan alle eisen te voldoen. Hieronder een overzicht met voorbeelden hoe wij ons productie proces verduurzamen nu en in de toekomst.
• Op onze locaties word al het water hergebruikt. Om in staat te zijn het water te hergebruiken wordt het via UV-filters gezuiverd en ontsmet. Hierdoor zijn we in staat het water zonder risico te recirculeren
• Door gebruik te maken van een warmte-krachtkoppeling (WKK) wekken we zelf stroom op. De daarbij vrijgekomen warmte gebruiken we tijdens de opkweek van de planten..
• We voldoen aan de hoogste certificeringen binnen het MPS systeem. Dit betekent dat we continue gefocust zijn op het verduurzamen van het productie proces.
• Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk aspect binnen onze organisatie. Klugt streeft er naar een verantwoorde plek in de samenleving aan te nemen, met oog voor de medemens.
• Om in de toekomst duurzaam aan onze warmte vraag te kunnen voldoen gaan wij deelnemen in een aardwarmte project. Warmte bedrijf Bergschenhoek zal ons in de toekomst gaan voorzien van deze aardwarmte. We hebben een intentieovereenkomst getekend en hopen binnenkort deel uit te gaan maken van het netwerk.