Work at

Klugt Quality Plants is a family company that strives for the highest possible quality. We do this with a large team of full time employees and temporary workers at the production locations in Bleiswijk and De Lier. We are always looking for colleagues to expand and strengthen our team. Below are the vacancies that are currently open. If your position is not listed, please feel free to contact us to see what the possibilities are.

What do we offer

We offer challenging and dynamic positions with many responsibilities. We have the ambition to continuously improve, so your development will not come to a standstill anytime soon. You will end up in a real family business with an informal working atmosphere with motivated colleagues. We are strong in optimizing your capabilities and will agree on a package of tasks that suits you well. Every year there is a company outing and various fun activities are organized. Of course you will receive a market-based salary with excellent working conditions.

Bedrijfsleider

Jouw rol:

Wij zijn voor de nabije toekomst op zoek naar een bedrijfsleider, de inwerkperiode zal ongeveer 1,5 jaar zijn om vervolgens leiding te gaan geven over een opkweekruimte van 6 ha glas. Voorafgaand aan een seizoen maak je een werkplanning en een indeling van het personeel. In de dagelijkse operatie start jij de dag op met de werknemers en geef je instructies over de uit te voeren handelingen. Je controleert de kwaliteit van het werk, de sfeer op de werkvloer en de snelheid van de handelingen. Onder jouw verantwoording worden alle orders gereedgemaakt, dit volgens de wensen van de klant. Je stemt met de telers af wat de planning van de volgende dag is en zorgt dat de nodige handelingen tijdig uitgevoerd kunnen worden. Gezien de hoge verantwoordelijkheid in deze functie zal je ook lid worden van het management team van Klugt Quality Plants . Onze plantenkwekerij is een dynamisch bedrijf met meerdere seizoenen in een jaar waardoor geen dag hetzelfde is. Alle producten zijn vooraf verkocht, het levermoment staat vast of de producten gaan in de daghandel weg. Dit maakt het een uitdagende functie waarin je goed vooruit moet kijken, maar ook de flexibiliteit moet hebben om snel te schakelen.

Wij vragen:

 • Flexibele, goede planner, een echter organisator
 • Stressbestendig, doorzetten, hands-on mentaliteit
 • Communicatief vaardig
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken
 • MBO opleiding
 • Ervaring in de tuinbouw
 • Ervaring in het leidinggeven
 • bereidheid tot werken op zaterdagen

Assistent bedrijfsleider

Jouw rol:

Samen met de bedrijfsleider geef je leiding op de werkvloer. Je bent oplossingsgericht en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Het is belangrijk dat je goed kan plannen en organiseren. Je vindt het leuk om een team van mensen aan te sturen. Locatie Klugt Bleiswijk.

Wij vragen:

 • Stressbestendig, doorzetten, hands-on mentaliteit
 • Communicatief vaardig
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken
 • MBO opleiding in financiële richting
 • Ervaring in de tuinbouw
 • Wel enige ervaring in het leidinggeven

Hoofd teler (De Lier)

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Als hoofd teler van onze locatie in De Lier draag jij de volledige verantwoording voor de teelt op deze locatie.  Je bent dagelijks bezig met het aansturen en uitvoeren van alle teeltactiviteiten. Vooraf wordt in het teelt overleg een plantprofiel besproken en een teeltplan opgesteld. Gedurende een teelt zal je dagelijks de gewassen beoordelen en bepalen of bijsturen nodig is om het gewenste eindproduct te kweken. Hierin zal je bijgestaan worden door externe specialisten en intern rondes maken met telers van de andere locaties. Dagelijks bepaal jij de strategie voor de watergift en voer je deze samen met je assistent uit. Per seizoen zal gezamenlijk een passend gewasbeschermingsprogramma bepaald worden welke jij uit zal (laten) voeren en zal bepalen of deze afdoende is. Je draagt zelf verantwoording voor de staat van de waterinstallatie en voert, indien nodig, onderhoud uit of laat dit uitvoeren. Gedurende het groenteseizoen, van oktober t/m januari, staan hygiëne en plantkwaliteit bovenaan de prioriteitenlijst en zal hier dagelijks je focus op liggen. Hierbij staat de leverdatum vast en produceren we een product dat moet voldoen aan de specifieke wensen van de klant. In het vroege voorjaar produceren we zaaigoed waarbij uniformiteit voorop staat. Gedurende de rest van het voorjaar en in de zomer produceren we perkgoed, dit is allemaal vooraf verkocht en gaat in acties of daghandel weg. Hier is de focus weer gericht op een eindproduct van hoge kwaliteit en klantgerichtheid. De planten hebben natuurlijk 7 dagen in de week zorg nodig, daarom  begin je door de weeks ‘s ochtends op tijd en ben je op tijd klaar. Zaterdag is het vaak een korte ochtend werk. Gedurende het jaar is er dus een grote diversiteit aan teelten en wensen van de klanten. Dit maakt het een zeer dynamische werkomgeving met veel uitdagingen, wat moet resulteren in een grote voldoening van je werk.

Wij vragen:

 • Passie en interesse in de opkweek van planten.
 • MBO/HBO opleiding (werk- en denkniveau)
 • Ervaring in een soort gelijke functie
 • Praktisch, resultaatgerichte instelling
 • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken
 • Spuitlicentie of de bereidwilligheid om die te halen
 • De ambitie om een eigen locatie te draaien
 • Bereidheid tot weekendwerk
 • Je houdt je gemakkelijk staande in een dynamische omgeving
 • Kan goed leiding geven aan de rest van het team

Teler (junior / in opleiding)

Jouw rol:

Wij investeren graag in talent! Ben jij een startende teler en heb je passie om het vak van teler graag te leren, dan zijn we op zoek naar jou! Je komt te werken in een team van ervaren telers, die jou alle kneepjes van het vak gaan leren. De senior teler zal als mentor fungeren voor de startende collega’s.

Als teler in opleiding ga je dagelijks samen met de andere telers de diverse productgroepen zoals groenteplanten, stekperkgoed, zaaigoed en bloeiend perkgoed verzorgen. Samen met de andere telers ben je dagelijks bezig met de klimaatbeheersing, watergift, de juiste voedingsniveaus, gewasbescherming en de beoordeling van gewassen. Deze vacature geldt voor de locaties in Bleiswijk en de Lier.

Wij vragen:

 • MBO/MTuS opleiding (werk- en denkniveau)
 • Praktisch, resultaatgerichte instelling
 • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken
 • Bereidheid tot werken in de weekenden

Logistiek medewerker/floor manager/fust manager/kwaliteitscontroller

Jouw rol:

Wij zijn op zoek naar de juiste persoon voor deze combinatiefunctie! Je werkt zowel individueel als in teamverband en bent een persoon die graag initiatieven neemt.

Werkzaamheden bevatten o.a. het controleren van de aangeleverde goederen en materialen a.d.h.v. vrachtbonnen en pakbonnen, signaleren van afwijkingen en problemen. Assisteren bij het laden van vrachtwagens en toezien dat alles volgens planning verloopt. Zorgdragen dat de goederen worden opgeslagen in de opslagruimte en dat deze ruimte er altijd netjes uitziet.  Locatie Klugt Bleiswijk.

Wij vragen:

 • Flexibele en enthousiaste instelling
 • MBO opleiding

Teamleider (senior)

Jouw rol:

Als teamleider geef je leiding aan een team van medewerkers, je motiveert hen en zorgt in teamverband voor de juiste uitvoering van de diverse werkzaamheden! Samen met je team realiseer je productiedoelstellingen en bewaak je het productieproces. Je begeleidt processen als zaaien, oppotten, uitzetten, stek steken, afleveren, schoonmaken en nog veel meer activiteiten. Toezicht houden op kwaliteit en efficiency is een belangrijk aspect. Je begeleidt de junior-teamleiders. Locatie Klugt Bleiswijk en Klugt De Lier.

Wij vragen:

 • MBO opleiding
 • Communicatief vaardig
 • Ervaring in het leidinggeven
 • Ervaring in de tuinbouw in een soortgelijke functie

Teamleider (junior / in opleiding)

Jouw rol:

Als teamleider in opleiding voer jij alle voorkomende werkzaamheden binnen de productie uit en stomen wij jou klaar voor de functie Teamleider.

Je zult bezig zijn met allerlei werkzaamheden, zoals zaaien, oppotten, uitzetten, stek steken, afleveren, schoonmaken etc. Je wordt opgeleid om als Teamleider een groepje mensen te begeleiden en/of zelfstandig een machine of productielijn te kunnen draaien. Je leert hierbij dat alle materialen op tijd klaar staan en alles volgens protocol wordt uitgevoerd. Toezicht houden op kwaliteit en efficiency is een belangrijk aspect. Je teamleden coachen en motiveren is heel belangrijk, wij leren jou hiervoor alle kneepjes van het vak! Locatie Klugt Bleiswijk en Klugt De Lier.

Wij vragen:

 • MBO opleiding
 • Ervaring in de tuinbouw in een soortgelijke functie

Machine operator

Jouw rol:

Als machine operator verricht je machinale bewerkingen ten behoeve van de teelt van groenteplanten, perkgoed en overig plantmateriaal. Verder assisteer je bij het verrichten van handmatige teelt- en verwerkingswerkzaamheden zoals omschreven bij de vacature “zelfstandig medewerker tuinbouw”. De machine operator werkzaamheden bevatten o.a. de machinale bewerking voor het vullen van grond of substraat voor het zaaien en poten van stek en halfwas materialen. In bedrijf stellen van machines, controleren van de werking van machines en het verhelpen van eenvoudige storingen. Deze vacature geldt voor de locaties in Bleiswijk en de Lier.

Wij vragen:

 • MBO opleiding
 • Ervaring in de tuinbouw in een soortgelijke functie

Verkoper Sierteelt

Jouw rol:

In deze functie ben je als verkoper sierteelt verantwoordelijk voor de verkoop van onze sierteelt. Je onderhoudt contacten met de klanten en spreekt met hen de teeltplanning en bestellingen door. Verder ga je ook op zoek naar uitbreiding in de sierteelt. Uiteraard heb je contact met collega’s van onze teeltafdeling en planning om je werkzaamheden af te stemmen. Locatie Klugt Bleiswijk.

Wij vragen:

 • Nauwkeurig en zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken
 • MBO opleiding
 • Werkervaring in de tuinbouw

Zelfstandig medewerker tuinbouw

Jouw rol:

Als medewerker glastuinbouw sta je aan de basis van het product, waarbij je alle voorkomende werkzaamheden uitvoert onder begeleiding van een teamleider. Werkzaamheden zoals uitzetten, rapen, poten, sorteren en aflever klaar maken, behoren tot het takenpakket. Snelheid en juistheid van uitgevoerde werkzaamheden zijn van belang. Deze vacature geldt voor de locaties in Bleiswijk en de Lier.

Wij vragen:

 • Flexibele en enthousiaste instelling
 • Ervaring in de tuinbouw en soortgelijke functie

Have you become enthusiastic after reading our vacancy and do you recognize yourself in the described profile? Then respond and send your resume to mailto:vacature@klugtqualityplants.nl For more information, please contact Koos van der Klugt.

en_GBEnglish